FORSVARSHISTORIEN

Udgiv på Forsvarshistorien.dk

Alle kan være med til at skrive forsvarshistorien. Du får din egen profil og alle indlæg, du skriver, bliver udgivet i dit navn.  

Alle indlæg bliver læst igennem, inden de bliver offentliggjort på forsvarshistorien.dk. Vi ændrer ikke i indholdet, men sikrer opsætning, korrektur og kategorisering. 

Du kan skrive direkte på hjemmesiden ved at oprette dig som bruger. Eller du kan bruge skabelonen til højre og sende til forsvarshistorien. Så får vi det lagt ind på forsvarshistorien.dk i dit navn. Lydfiler, videoer og billeder er ligeledes velkommen.  

Læs gerne forsvarshistoriens redaktionelle linje samt gode råd, inden du går igang. 

Du kan udgive på flere måder

Forsvarshistorien er afhængig af din viden og dine udgivelser  

Alle kan oprette sig som forfatter eller kommentere på andres indlæg. 

Vi arbejder med flere typer af støtter – uanset hvad, bedes du oprette dig, så vi kan give dig adgang og sætte dig som forfatter til dine indlæg. 

I øverste højre hjørne kan du vælge “log på” eller “tilmeld”. Er du allerede oprettet som bruger, skal du gå ind via “log på”. 

Er du ikke allerede oprettet, skal du tilmelde dig på “tilmeld”, hvorefter du vil modtage en mail, hvor du bedes bekræfte din tilmelding. 

Herefter er du klar og kan være med til at skrive forsvarets nyere historie. 

Foretrækker du at skrive dit indlæg i fx Word? Så kan du sende det direkte til os! Udfyld bare indlægsskabelonen, og send den sammen med dit indlæg til redaktion@forsvarshistorien.dk. Så sætter vi din artikel op på hjemmesiden.

Har du lyst til at støtte op om forsvarshistorien.dk på andre måder end at skrive indlæg, kan du også blive forfatter og være med til at læse korrektur og redigere i andres indlæg.

 

Forsvarshistorien er et privat initiativ og fremtiden afhænger af gode menneskers støtte. 

Læs mere om planerne for Forsvarshistorien og smid en mønt. 

FAQ & gode råd

I øverste højre hjørne kan du vælge med “log på” eller “tilmeld”. Er du allerede oprettet som bruger, skal du gå ind via “log på”. 

Er du ikke allerede oprettet, skal du tilmelde dig på “tilmeld”, hvorefter du vil modtage en mail, hvor du bedes bekræfte din tilmelding. 

Herefter er du klar og kan være med til at skrive forsvarets nyere historie. 

Når du indsender et indlæg eller artikel, vil det i første omgang ende hos en redaktør, som vil læse det igennem og sikre, at det overholder retningslinjerne.

Derudover kommer der en omgang korrektur, opstilling af indlægget og et hurtigt faktatjek. 

Når dit indlæg er godkendt, vil du modtage en mail. 

Du må skrive alle de indlæg, du kan og vil og det er derfor en god ide´ at tænke i at lave flere korte indlæg fremfor et langt.

Du kan skrive om alt fra artilleri til åbent hus-arrangementer. Den detaljerede beskrivelse af et våben eller en personlig historie.

Har du allerede et længere manuskript liggende, er du velkommen til at skrive til forsvarshistorien.dk. Det kan være, at det skal udgives på en anden måde.

Alternativt anbefaler vi dig at dele det i flere indlæg og tænke i at knytte det sammen ved hjælp af interne links, tags og kategorier.

Det er en åben database og alle er velkommen til at bruge eller lade sig inspirere af indlæg og artikler. 

Det er ikke tilladt at gengive andres indlæg og artikler 1:1, medmindre det er korte uddrag og der bliver henvist til den kilden. 

Desværre…

Hvor meget vi end gerne ville betale for alle indlæg og artikler, er der desværre ikke økonomi til at honorere dig for dit store arbejde. 

Kommer vi til at bruge noget af dit arbejde i f.eks. en bog, hvor forsvarshistorien kommer til at tjene penge, vil vi lave en aftale med dig om royalty.

Alle bidragsydere vil blive inviteret til arrangementer af forskellig karakter og honoreret ad den vej. 

 

Du kan til enhver tid slette dine egne indlæg og artikler. 

Bemærk dog, at der kan gå op til 24 timer, før de er helt væk fra sitet. 

 

Indholdet på forsvarshistorien.dk er underlagt dansk licens for brug af offenlige data.

Forsvarshistorien.dk frasiger sig ansvaret for skade og tab, som kan føres tilbage til information publiceret på Forsvarshistorien.dk og relaterede medier.

Når du indsender et bidrag godkender du, at dit bidrag kan benyttes som beskrevet.

Du må kun indsende bidrag, som du har rettighederne eller tilladelsen til at dele, dette gælder også brugen af billede, lyd og video

I korte træk overgiver du dine rettigheder til Forsvarshistorien.dk, men du er altid velkommen til at bruge indholdet, kopiere og offentliggøre det andre steder.

Med den forståelse:

at data som indeholder personoplysninger og er underlagt tavshedspligt ikke er omfattet af denne licens og ikke kan distribueres
at licensgiver fraskriver sig ethvert ansvar for informationens kvalitet og hvad informationen bruges til.

Husk, at der er ofte er copyright på billeder og tekster, som du finder på nettet eller andre steder.

Derfor er det dit ansvar at sikre, at alt det, som du skriver eller bruger i forbindelse med dit indlæg overholder loven om copyright.

Har du brug for billeder, kan du søge forsvarsgalleriet.dk om adgang eller bruge nationalmuseets billededatabase.

Husk altid at angive kilde.

 Du må ikke

  • ændre eller sammensætte det med andre historier
    kopiere og offentliggøre historierne i en ændret eller sammensat version
    bruge indholdet kommercielt med mindre andet er aftalt

Bruger du indhold fra Forsvarshistorien.dk skal det ske på følgende vilkår:

  • mærke det med “Forsvarshistorien”, dog ikke på en måde, som indikerer, at vi godkender eller anbefaler dig eller din brug af data
  • at du ikke bruger data på en måde som fremstår som vildledende, og heller ikke fordrejer eller urigtigt fremstiller data

Hellere end gerne… 

Vi ser meget gerne, at du tænker forsvarshistorien.dk, som den platform, hvor du selvudgiver og profilerer din store viden, samtidig med at også andres bidrag er med til at udvide vores fælles forståelse for forsvarets betydning for Danmark

Det er dig, der bestemmer, hvornår dit indlæg skal udgives. Du kan gemme dit indlæg som kladde og dermed vende tilbage, når du igen har tid.

Når dit indlæg er klar til udgivelse, sender du det ind til redaktionen, som i løbet af 72 timer vil kigge på indlægget og vende retur til dig.

Der er plads til det hele. 

Formålet med databasen er, at den besøgende kan vælge at surfe hurtigt hen over historien, men også gå i dybden med de mest detaljerede beskrivelser af køretøjer, materiel, våben, uniformer og meget mere. 

Inspiration

Jacob
16. apr 2024
1 april 2024 kunne Hjemmeværnet fejre sit 75-års jubilæum. Siden Ruslands invasion af Ukraine i
11. apr 2024
Aftalen om at oprette en fredsbevarende styrke blev ratificeret d. 4. marts 1964. Danmarks bidrag
NIELS-BIRGER_10
5. apr 2024
I almindelighed bliver den berømte Operation Bøllebank fra 29. april 1994 betragtet som første gang
NIELS-BIRGER_10
31. mar 2024
Nogen tid efter udbruddet af Ukraine-krigen besøgte Finn Warburg det hærgede land og fik indblik

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV​

Og modtag forsvarets historie og andet godt på e-mail.