spot_img

TILMELD NYHEDSBREV

KONTAKT

TagsBeredskab

Resultater

Da Rusland invaderede Ukraine

Frivillige og medarbejdere fra Beredskabsstyrelsen har siden 1953 været udsendt til alverdens brændpunkter på mere end 350 internationale operationer. En stor pulje af dedikerede frivillige og fastansatte gør 

Grænsepost for 100$

Beredskabsstyrelsens internationale indsatser har haft deres andel af uventede drejninger. Og Oves tur til Afghanistan i 2003, hvor missionen var at erstatte et fødselshospital, der skulle ombygges med et mobilt...

Tunnellen i Maglaj – Del 2 

Læs Tunnelen i Maglaj - Nødhjælpen skal frem – del 1 først. Denne artikel handler om den 1. juni 1993, hvor de endelig har fået tilladelse til at køre ind i Maglaj med nødhjælp til civilbefolkningen.  

Tunnellen i Maglaj – Nødhjælpen skal frem – del 1  

I 1993 var jeg i Bosnien, udsendt af Forsvaret og Beredskabsstyrelsen, hvor vi kørte med nødhjælp. På det tidspunkt vidste vi ikke så forfærdeligt meget om, hvad der skete dernede.

Tilbageholdt i Iran

Thorbjørn har været vidt omkring i forbindelse med sit arbejde for Beredskabsstyrelsen. Han var afsted første gang på mission i starten af 90´erne. Han har kørt hele vejen hjem...

Tsunamien

Thorbjørn fra Beredskabsstyrelsen bliver midt i julefrokosten ringet op og bedt om at tage af sted til Banda Aceh. Han skulle tage af sted og være fremme inden for de næste 24 timer med det mobile felthospital.

Ærlighed og facebook-koder

”Man kan sige, det gode ved det er, at man bliver tvunget til at tænke de tanker. For ellers gør man det ikke. Man kan finde på at skubbe...

Hør min skæbne

”Folk bliver jo utrolig taknemmelige. Man ved ikke, hvor man skal gøre af sig selv,” fortæller Maybritt, udsendt til Sri Lanka, hvor 1,5 mill. mennesker er hjemløse.

Vestjyske afghanere

”Det er jo en hel generation, der har oplevet den her krig, så der er gået mange færdigheder tabt,” forklarer Maria, der er udsendt som landbrugsrådgiver i Afghanistan.

Kaos i Kongensgade

”Det er et wake-up call. Jeg er betydelig mere taknemmelig for den hverdag, jeg har,” siger Henrik, der er med Beredskabsstyrelsen på Sankt Croix.

Anerkendes for det rigtige

”Vi kunne komme og klappe ad soldaterne. Det er der ikke meget anerkendelse i,” siger Laurits, der har været udsendt af Beredskabsstyrelsen.

Adrenalin og fællesskab

”Adrenalinen begynder at pumpe, og du går i et international mode,” siger Henrik, der har været udsendt ni gange siden 2006.

Krydser aldrig den samme bro

En gummihandske med smiley er bordpynt til Thomas’ nytårsfest i Irak ’03, som fejres med at redde en begravet familie under tre lag beton.

Ebola osteklokken

”Man skulle virkelig passe på den usynlige fjende,” fortæller Jørgen, der er udsendt til Sierra Leone under verdenshistoriens største ebola-udbrud.

Farer og Fakta

Ebolaudbruddet i Vestafrika, var den hidtil største ebolavirus-epidemi, der har været rapporteret af WHO. Både når man tænker på, hvor mange smittede og døde, der var samt den geografiske spredning.

Byen var smadret

Finn er en af de få danskere, der ryger afsted for at bygge en lejr til alle nødhjælpsarbejderne, der er i Haiti efter jordskælvet 2010.

Gem Dannebrog væk

”Byen blev fjendtlig stemt - det havde vi ikke troet,” fortæller Jørgen om muhammedkrisens betydning for hans arbejde og sikkerhed.

Tsunami 26.12 2004 – Vores første tsunami

Ingen af os viste hvad en Tsunami var, men der kom en og alle kameraer var rettet mod Phuket i Thailand, al fortælling var omkring de danskere der var...

Bodybags i paradis

”Ud af de her 300 ansatte, får de fundet 25 i live,” fortæller Thomas, der er udsendt til Sumatra efter tsunamien i 2004.

Fra Fanø til Sumatra

”Jeg var en del af beredskabet,” siger Laurits, der vokser op på det barske Fanø. På Sumatra oplever han langt voldsommere naturkræfter.

For dansk!

Efter tsunamien møder Maybritt fra beredskabsstyrelsen folk, der har mistet alt. Kone, børn, båd. ”Så er vores problemer få og små.”

Fællesskab og felthospital

På en tur ned ad ´memory lane´ vender Søren tilbage til de to kæmpegrave på Sumatra efter tsunamien i 2004, men det er underligt nok ikke det syn, der har brændt sig mest fast på nethinden.

Ben amputeret

Det er ikke kun specialstyrker og fly, som Danmark sender afsted i 2002. Beredskabsstyrelsen ryger afsted med et mobil felthospital og et lægehold.

Helvedsår

Verdens første mobile udtrækningshospital er dansk og bliver sendt til Bosnien for at hjælpe befolkningen. Johnny er chef i tre år.

Tunnelen i Maglaj

Den 1. juni 1993 må aldrig blive glemt. De fleste husker borgerkrigen i det tidligere Jugoslavien. Og i slutningen af 1992 var krigshandlingerne så voldsomme, at der måtte en indsats til i de isolerede byer og områder.