spot_img

TILMELD NYHEDSBREV

KONTAKT

TagsFeltpræst

Resultater

Værnspræsternes 50 års jubilæum

Etik, moral og tilgivelse I anledning af værnspræsternes 50 års jubilæum i 2021 har vi talt med de tre værnsprovster og de tre værnschefer for Søværnet, Hæren og Flyvevåbnet om...

Fra feltpræstens private papirer

Først på året modtog vi på forsvarshistorien.dk de efterladte papirer fra en af de præster, der var udsendt som feltpræst. Vi har her hos forsvarshistorien transkriberet og bragt fortællingen videre i denne artikel.

Når soldaten falder

I dag for 21 år siden oplever Danmark de første store tab i Afghanistan. Tre danske soldater bliver dræbt ved en eksplosionsulykke nær Afghanistans hovedstad Kabul. Et kæmpestort tab...

Med feltpræsten på mission

I anledning af den danske værnspræstetjenestens fødselsdag den 1. marts bringer vi en fortælling om feltpræst og sognepræst Kristoffer Simonsen, der deler ud af sine erfaringer fra udsendelsen til...

Vi slår ihjel

Er det okay at slå andre ihjel? Når man er soldat, er man nødt til at forbryde sig mod de etiske love. Det er grundlæggende forkert at slå ihjel. Og...

Hærprovsten

”Der er anstændighed. Sømmelighed. Ordentlighed. Alt det, som vi forventer af en god kammerat, og som ligger i rygmarven på alle i Forsvaret”, forklarer Thomas.

Hævn og kærlighed

”Hvad sker der, når vi tænker på hævn? Vi flytter fokus. Vi bliver uopmærksomme,” forklarer John, der er feltpræst i Green Zone, da Taleban slår en soldat ihjel.

Thor og Odin i Fletten

”Man lærer at leve med sårbarheden og accepterer at døden måske ikke er det værste,” fortæller feltpræsten Jes om sine udsendelser.

Frygt ikke

”Det er da stærkt at gå ud med ord om fred,” fortæller feltpræsten Jes, som lyser velsignelsen, inden soldaterne skal på patrulje i Helmand.

Gud på patrulje

”Og se, jeg er med jer alle dage indtil verdens ende. Det giver styrke,” fortæller John, der lyste velsignelsen inden hver patrulje.

Liv & død

I Armadillo var hver dag et spørgsmål om liv og død. Og her bliver troen helt central, fortæller feltpræsten John, der selv var med til at sende to kister hjem.

Alexander og Josefine

Ulla har taget sine to hånddukker, Alexander og Josefine, med til Afghanistan. Her formidler de historier i øjenhøjde om hverdagen på mission.

Mortens sidste rejse

”Kølecontaineren var fyldt op med amerikanere og englændere,” fortæller præsten Jes, hvor afskeden med den døde soldat Morten bliver en smuk oplevelse.