Og de var sikkert også medvirkende til, at tusindvis af danske mænd lod sig hverve som soldater og gendarmer for at gøre tjeneste her, da den danske stat overtog øerne i 1755.
Men det caribiske eventyr blev for mange langt fra det eventyr, de havde drømt om. For opholdet i Vestindien var præget af en stor dødelighed som følge af forskellige tropesygdomme, og mange af soldaterne kom til at fortryde, at de havde tegnet kontrakt.
Som oftest var tjenesten ikke præget af de store udfordringer, og kedsomheden og hjemveen blev holdt stangen med lokal rom, men ved flere lejligheder blev det alligevel alvor.
Det gjaldt for eksempel de dramatiske begivenheder, de danske soldater havnede i under de to store oprør på St. Croix i 1848 og 1878.
Til dette foredrag tager seniorforsker ved Nationalmuseet, Karsten Skjold Petersen os en tur med tilbage til dengang, den danske stat havde soldater i Dansk Vestindien. Her dykker han blandt andet ned i, hvordan militæret var organiseret, hvem og hvordan der blev rekrutteret, hvordan soldaterne var udrustet, og hvordan deres tjeneste på øerne forløb.
Vi kommer helt tæt på de danske soldaters liv og virke i Dansk Vestindien og et stykke dansk krigshistorie, der ikke tidligere har været så eksplicit udfoldet.
De Dansk Vestindiske øer var danske, indtil de i 1917 blev solgt til USA og skiftede navn til US Virgin Islands.
Karsten Skjold Petersen udgiver inden længe bogen ’Danske soldater i Dansk Vestindien’.
FAD & FOREDRAG er Krigsmuseet fyraftenskoncept, hvor krigsaficionados og historietørstige får serveret en kold øl og et lunefuldt foredrag efter museets lukketid.
Billetten inkluderer en kold øl for gæster over 18 år, til gæster under 18 år inkluderer billetten en vand.
Billetten giver også gratis adgang til Krigsmuseets øvrige udstillinger fra kl. 16 samme dag