FORSVARSHISTORIEN

Vær med til at sikre forsvarshistorien – bliv abonnent

Vær med til at sikre forsvarshistorien – bliv abonnent

For rigtig mange danskere er Forsvaret i Danmark temmelig langt væk i deres hverdag og forsvarshistorien bliver derfor ikke en automatisk del af vores fælles kulturarv og fælles forståelse. Det ønsker vi at ændre på.

Bliv abonnent – fra 39 kr. pr. måned

Med Forsvarsforliget i 2009 mistede Forsvaret sin formidlingsforpligtelse og levendegørelsen og formidlingen af forsvarets historie blev overladt til andre, primært frivillige, der brænder for sagen.

Forsvarshistorien.dk er opstået grundet et behov for at samle og sikre forsvarets historie for fremtiden. Forsvarshistorien ønsker at være din digitale adgang til forsvarets historie. Henover de kommende år vil vi indsamle, skrive og videreformidle forsvarets historie. Forsvarshistorien er drevet af Fremfor, der er ejet af foreninger, frivillige og folk med passion for forsvaret.

En opgave, som vi kun kan gøre i samarbejde med andre. Derfor inviterer vi alle, der har tid, lyst og mulighed for til at være med.

Forsvarshistorien har til formål at samle og videreformidle en vigtig del af Danmarkshistorien. Nemlig den om forsvaret siden 1864. Undersøgelser viser, at de fleste danskere, især yngre, ikke ved nok om, hvorfor vi har et forsvar i Danmark, herunder hvilke opgaver det løser – og hvorfor?

Det vil Forsvarshistorien.dk gerne ændre på. Det sker i tæt samarbejde med allerede eksisterende initiativer. Og her vil Forsvarshistorien understøtte de mange aktørers behov for digitalisering, markedsføring og formidling.

I tæt samarbejde med de relevante aktører, kommer vi til at udvikle en masse onlinemateriale, undervisningsforløb og skubber formidlingen af forsvarets historie ind i den danske folkeskole.

Fællesskab og samarbejde er nøgleordene

Forsvarshistorien ønsker at støtte og styrke samarbejdet med de mange frivillige, der er i dag. Men for at kunne løfte opgaven på tværs af alle aktører og understøtte digitaliseringsarbejdet, er der behov for din støtte.

Bliv abonnent og vær med til at sikre forsvarshistorien

Som abonnent på Forsvarshistorien.dk er du til at støtte arbejdet med at indsamle og dokumentere forsvarets historie. En opgave, der burde være forsvarets, men med forsvarsforliget i 2009 forsvandt forsvarets formidlingsforpligtelse.

Målet med forsvarshistorien.dk er skabe fremtidens formidling af forsvarets historie – og du kan være med.

Medlemsfordele:

  • Et ugentligt nyhedsbrev med ugens aktuelle udgivelser
  • Invitationer til forsvarshistoriske arrangementer
  • Du bidrager til at øge forsvarsforståelsen
  • To årlige udgivelser af Forsvarshistorien – første udgivelser er medio 2024
  • To årlige medlemsarrangementer, egenbetaling kan komme på tale

Bliv abonnent – fra 39 kr. pr. måned

Nyeste artikler

Udgiv på forsvarshistorien.dk

Bliv en del af historien! 
Du kan være med til at sikre forsvarshistorien, så den ikke går tabt. 

Log ind og læs

Har du spørgsmål til dit abonnement? Eller ønsker du at oprette dig som abonnent, så klik her

Tjek vores FAQ her på siden for at finde svar på de fleste spørgsmål.

Kan du ikke finde svar, så kontakt kundeservice på kontakt@forsvarshistorien.dk

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV​

Og modtag forsvarets historie og andet godt på e-mail.