FORSVARSHISTORIEN

Vær med til at sikre forsvarshistorien

For rigtig mange danskere er Forsvaret i Danmark temmelig langt væk i deres hverdag og forsvarshistorien bliver derfor ikke en automatisk del af vores fælles kulturarv og fælles forståelse. 

Og med Forsvarsforliget i 2009 mistede Forsvaret sin formidlingsforpligtelse og levendegørelsen og formidlingen af forsvarets historie blev overladt til andre, primært frivillige, der brænder for sagen.

Forsvarshistorien.dk er opstået grundet et behov for at samle og sikre forsvarets historie for fremtiden. Forsvarshistorien ønsker at være din digitale adgang til forsvarets historie. Henover de kommende år vil vi indsamle, skrive og videreformidle forsvarets historie.

En opgave, som vi kun kan gøre i samarbejde med andre. Derfor inviterer vi alle, der har tid, lyst og mulighed for til at være med.

Forsvarshistorien har til formål at samle og videreformidle en vigtig del af Danmarkshistorien. Nemlig den om forsvaret siden 1864. Undersøgelser viser, at de fleste danskere, især yngre, ikke ved nok om, hvorfor vi har et forsvar i Danmark, herunder hvilke opgaver det løser – og hvorfor?

Det vil Forsvarshistorien.dk gerne ændre på. Det sker i tæt samarbejde med allerede eksisterende initiativer. Og her vil Forsvarshistorien understøtte de mange aktørers behov for digitalisering, markedsføring og formidling.

I tæt samarbejde med de relevante aktører, kommer vi til at udvikle en masse onlinemateriale, undervisningsforløb og skubber formidlingen af forsvarets historie ind i den danske folkeskole.

Fællesskab og samarbejde er nøgleordene

Forsvarshistorien ønsker at støtte og styrke samarbejdet med de mange frivillige, der er i dag. Men for at kunne løfte opgaven på tværs af alle aktører og understøtte digitaliseringsarbejdet, er der behov for din støtte.

Du kan enten vælge at blive medlem og få adgang til en række fordele – eller du kan støtte med et valgfrit beløb.

Støt forsvarshistorien

Du kan vælge mellem at lave en bankoverførsel eller sende penge via mobilepay

  • Reg. nr. 7312 Konto nr. 0001078304
  • Mobilepay: 111183 (FREMFOR)

Mærk evt. din indbetaling med din mail, hvis du ønsker at blive kontaktet.

Bliv medlem og vær med til at sikre forsvarshistorien

Som medlem af Forsvarshistorien.dk er du til at støtte arbejdet med at indsamle og dokumentere forsvarets historie. En opgave, der burde være forsvarets, men med forsvarsforliget i 2009 forsvandt forsvarets formidlingsforpligtelse.

Målet med forsvarshistorien.dk er skabe fremtidens formidling af forsvarets historie – og du kan være med.

Medlemsfordele:

  • Et ugentligt nyhedsbrev med ugens aktuelle udgivelser
  • Invitationer til forsvarshistoriske arrangementer
  • Du bidrager til at øge forsvarsforståelsen
  • To årlige udgivelser af Forsvarshistorien – første udgivelser er primo 2024
  • To årlige medlemsarrangementer, egenbetaling kan komme på tale

Har du spørgsmål til projektet, er du velkommen til at kontakte den projektansvarlige, Ann-Christina Salquist på 23297604 eller mail acs@fremfor.dk

Nyeste artikler

Ingen artikler fundet

Bidrag

Bliv en del af historien! Du kan være med til at sikre forsvarshistorien, så den ikke går tabt.