Hjemmeværnets historie går tilbage til slutningen af 1800-tallet, hvor det blev etableret som en frivillig milits for at supplere den regulære hær.
Hjemmeværnet udviklede sig med tiden til en paramilitær organisation, der havde til opgave at forsvare dansk territorium i tilfælde af krig. Under Anden Verdenskrig spillede Hjemmeværnet en nøglerolle i modstanden mod den tyske besættelse af Danmark.
I efterkrigstiden fortsatte Hjemmeværnet med at være en vital del af det danske forsvar, der ydede træning og støtte til den regulære hær og deltog i forskellige militærøvelser. Hjemmeværnet gennemgik i 1990’erne betydelige reformer og blev omstruktureret for bedre at kunne imødekomme de skiftende sikkerhedsbehov i Danmark.
Hjemmeværnet er i dag en moderne og veludstyret organisation, der yder en bred vifte af støtte til det danske forsvar. Dets ansvar omfatter territorialt forsvar, civilbeskyttelse og katastrofehjælp, og det spiller også en vigtig rolle i at fremme offentlighedens bevidsthed om nationale sikkerhedsspørgsmål. Hjemmeværnet er en frivillig organisation og er for alle danske statsborgere, der opfylder de nødvendige kvalifikationer og lægekrav.
Overordnet set er det danske hjemmeværns historie en historie om tilpasning og evolution, da det løbende har udviklet sig for at imødekomme de skiftende sikkerhedsbehov i Danmark og for at tjene landet og dets borgere på nye og innovative måder.
Forsvarshistorien
C/O Fremfor
Klingseyvej 15B, 1. sal
2720 Vanløse
Modtag forsvarets historie og andet godt på mail.
Har du spørgsmål til dit abonnement? Eller ønsker du at oprette dig som abonnent, så klik her
Tjek vores FAQ her på siden for at finde svar på de fleste spørgsmål.
Kan du ikke finde svar, så kontakt kundeservice på kontakt@forsvarshistorien.dk
Og modtag forsvarets historie og andet godt på e-mail.