FORSVARSHISTORIEN
NIELS-BIRGER_10
0 Følgere
79 Artikler publiceret
0 Materiel beskrevet
79 Samlede bidrag
0 Kommentarer skrevet

Følg forfatter

BRUGERPROFIL

Niels Birger Danielsen

Om
Cand. phil i historie og uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole, som har arbejdet med forsvarsstof siden 1995 og er forfatter til en række bøger om Anden Verdenskrig og Danmarks besættelse. I dag tilknyttet som freelancejournalist med fokus på forsvarets historie siden 1945.
Kontakt
danielsen@fremfor.dk
Erfaring / uddannelse
Missionserfaring

Artikler af denne bruger

NIELS-BIRGER_10
24. maj 2024
Svend Paludan-Müller, chef for Grænsegendarmeriet, satte sig til modværge, da Gestapo ville arrestere ham og omkom efter tre timers kamp.
NIELS-BIRGER_10
21. maj 2024
Veteranarbejde før 1948: Selv om Danmark som stat ikke førte krig mellem 1864 og 1940, havde samfundet til stadighed betydelige grupper af mænd, der var blevet invalideret ved krigsfronter. Det var grundlaget for den første indsats for veteraner i moderne forstand.
NIELS-BIRGER_10
15. maj 2024
De danske officerer, der havde været i tjeneste under besættelsestidens samarbejdspolitik, var ikke parate til at integrere krigshelten Kaj Birksted
NIELS-BIRGER_10
8. maj 2024
Dette uddrag er det andet af to fra intensivsygeplejerske Christian B. Kummerfeldts bog Forhøjet beredskab, der er erindringer fra hans tid som udsendt i Afghanistan.
NIELS-BIRGER_10
2. maj 2024
Skudvekslingen mellem de danske kampvogne i Bosnien, der var en del af FN-fredsstyrken UNPROFOR, og bosnisk-serbiske stillinger i omegnen af byen Tuzla, begyndte ved 23.15-tiden den 29. april 1994 – i disse dage for 30 år siden.
NIELS-BIRGER_10
29. april 2024
I år er det 30-år siden, en dansk kampvognseskadron ankom til Bosnien-Hercegovina som et bidrag til FN’s fredsbevarende styrke.
NIELS-BIRGER_10
26. april 2024
Erindringsbogen Forhøjet beredskab er skrevet af sygeplejerske Christian B. Kummerfeldt. Bogen rummer stærke skildringer fra Afghanistan-krigen.
NIELS-BIRGER_10
5. april 2024
I almindelighed bliver den berømte Operation Bøllebank fra 29. april 1994 betragtet som første gang efter Anden Verdenskrig, hvor danske soldater åbnede ild mod en anden styrke.  
NIELS-BIRGER_10
31. marts 2024
Nogen tid efter udbruddet af Ukraine-krigen besøgte Finn Warburg det hærgede land og fik indblik i noget, der er mindre i mediernes fokus end omfanget af våbendonationer. 
NIELS-BIRGER_10
26. marts 2024
I 1999 meldte den daværende udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen ud, at FN viser svaghed og handlingslammelse. Derfor skal NATO kunne løse opgaver overalt i verden.

Materiel af denne bruger

Denne bruger har ikke oprettet noget materiel.

Log ind og læs

Har du spørgsmål til dit abonnement? Eller ønsker du at oprette dig som abonnent, så klik her

Tjek vores FAQ her på siden for at finde svar på de fleste spørgsmål.

Kan du ikke finde svar, så kontakt kundeservice på kontakt@forsvarshistorien.dk

Opret bruger på Forsvarshistorien.

Tak fordi du vil være aktiv bidragsyder på Forsvarshistorien. 

Efter registrering, sender vi en email med yderligere instruktioner. Kontroller venligst spam-boks. Du er logget ind med det samme, og kan kommentere og indsende bidrag.

Password Requirements:

  • Mindst 8 tegn
  • Mindst et lille bogstav
  • Mindst et stort bogstav
  • Mindst et tal

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV​

Og modtag forsvarets historie og andet godt på e-mail.