I 1950’erne forsatte genopbygningen af Forsvaret. Forsvarslovene af 1950-1951 stadfæstede reorganiseringen af Danmarks forsvar efter Anden Verdenskrig. Lovenes udgangspunkt var at Danmark, som følge af medlemskabet af NATO i 1949, måtte kunne indgå som en del af et større vesteuropæisk forsvar. I befolkningen var der også i denne tid bred folkelig opbakning til Forsvaret.
Danmarks forhold til USA blev også stadfæstet, da man i 1951 gav amerikanerne ret til at stationere styrker på Thulebasen i Grønland på ubestemt tid. I 1955 blev Vesttyskland optaget i NATO. Det var ikke en ukontroversiel beslutning ti år efter 2. verdenskrigs afslutning. Men Vesttyskland skulle hurtigt blive en af Danmarks tætteste samarbejdspartnere i NATO.
I halvtredserne modtog Forsvaret for alvor sit første moderne materiel. Over 200 Centurion-kampvogne, Danmarks første moderne kampvogn, blev leveret som våbenhjælp fra 1953. Danmark havde modtaget sine første jetfly allerede i 1949, men i 1950’erne gik udviklingen stærkt. Ved årtiets afslutning havde Danmark modtaget næsten 300 jetfly, de fleste som amerikansk våbenhjælp.
Forsvarshistorien
C/O Fremfor
Klingseyvej 15B, 1. sal
2720 Vanløse
Modtag forsvarets historie og andet godt på mail.
Har du spørgsmål til dit abonnement? Eller ønsker du at oprette dig som abonnent, så klik her
Tjek vores FAQ her på siden for at finde svar på de fleste spørgsmål.
Kan du ikke finde svar, så kontakt kundeservice på kontakt@forsvarshistorien.dk
Og modtag forsvarets historie og andet godt på e-mail.