FORSVARSHISTORIEN

Fælles

Danmark har flere værn inden for det danske militær, herunder Hæren, Søværnet, Flyvevåbnet, Hjemmeværnet og Beredskabsstyrelsen.

Hæren er ansvarlig for landoperationer og beskyttelse af det danske territorium. Den består af infanteri, artilleri, ingeniørkorps og logistikstyrker.

Søværnet er ansvarlig for maritim operation og beskyttelse af Danmarks territoriale farvande. Det består af skibe, ubåde og marinestyrker.

Flyvevåbnet er ansvarlig for luftoperationer og beskyttelse af Danmarks luftrum. Det består af fighterjets og transportfly.

Hjemmeværnet er et værn, som er en del af det danske forsvar. Det er en del af den territoriale forsvarsorganisation og har til opgave at assitere hæren i landoperationer, og supportere civil beredskab i tilfælde af katastrofer eller andre nødsituationer.

Beredskabsstyrelsen er ansvarlig for at koordinere og lede den nationale indsats i tilfælde af katastrofer, ulykker eller andre alvorlige hændelser. Styrelsen arbejder tæt sammen med andre myndigheder og organisationer for at sikre en effektiv og koordineret indsats i kritiske situationer.

Artikler

4. oktober 2023
CS Bladet har mødt tre CS-medlemmer i Arktisk Kommando, der drages af sammenholdet, det unikke operative miljø og naturen i det høje nord.
1. juni 2023
Læs Tunnelen i Maglaj - Nødhjælpen skal frem – del 1 først. Denne artikel handler om den 1. juni 1993, hvor de endelig har fået tilladelse til at køre ind i Maglaj med nødhjælp til civilbefolkningen.  
1. juni 2023
I 1993 var jeg i Bosnien, udsendt af Forsvaret og Beredskabsstyrelsen, hvor vi kørte med nødhjælp. På det tidspunkt vidste vi ikke så forfærdeligt meget om, hvad der skete dernede.
NIELS-BIRGER_10
16. januar 2023
Forsvarsforliget markerede en ny æra for dansk forsvar. Territorialforsvaret blev afskaffet, og nye strategier trådte i kraft.
NIELS-BIRGER_10
16. januar 2023
Efter Murens fald stod dansk forsvarspolitik over for betydelige ændringer. Forsvarsforligene fra 1989-1995 markerede en tid markante ændringer.
NIELS-BIRGER_10
13. januar 2023
Efter Anden Verdenskrigs afslutning mødte Forsvaret nye udfordringer og måtte tilpasse sig en verden præget af kold krig og internationale spændinger.

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV​

Og modtag forsvarets historie og andet godt på e-mail.