FORSVARSHISTORIEN

Danmark & NATO

Artikler

AFGHANISTAN
14. juni 2024
Skelsættende og historisk. Sådan var det, da Jægerkorpset og Frømandskorpset lagde kræfterne sammen og sendte alt, hvad de havde, til de allerførste slag mod Taleban og al Qaeda.
Jacob
7. juni 2024
Danmark var med fra starten da NATO blev grundlagt i 1949. Igennem fire årtier var Danmark frontlinjestat i konflikten mellem NATO og Warszawa-pagten. Men forholdet mellem Danmark og Alliancen, og i særdeleshed den største alliancepartner USA, var ikke altid problemfrit.
5. juni 2024
Charlotte Wetche måtte være både diplomat og soldat på en gang, da hun skulle evakuere over 1.000 mennesker ud af Kabul
Jacob
7. maj 2024
Bliv klog på hvad der lå til grund for, at Danmark gik fra neutrale til at vælge side under den kolde krig. Mød Hans Hedtoft og E.J.C Qvistgaard
NIELS-BIRGER_10
26. marts 2024
I 1999 meldte den daværende udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen ud, at FN viser svaghed og handlingslammelse. Derfor skal NATO kunne løse opgaver overalt i verden.
Steen Würtz
13. marts 2024
Skal Danmark igen til at træne landsætning af store NATO styrker ved den jyske vestkyst, som vi gjorde tilbage under den kolde krig. Her en personlig erindring fra 1982.
NIELS-BIRGER_10
27. februar 2024
Dette er den trettende af en række reportager skrevet under Balkankrigene i 1990'erne
Jacob
30. januar 2024
For nyligt påbegyndtes NATO-øvelsen Steadfast Defender. Her skal blandt andet trænes modtagelsen af amerikanske forstærkninger i Europa.
Jacob
21. december 2023
D. 21. december 2023 underskrev udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) en aftale med sin amerikanske kollega Anthony Blinken. Det skete to dage efter et pressemøde, hvor regeringen meddelte at man havde planer om at indgå en aftale med USA
Jacob
19. december 2023
Når man fortæller historien om den kolde krig, er det svært at komme udenom atomvåben. I fire årtier levede verden i skyggen af risikoen for en altødelæggende atomkrig.

Log ind og læs

Har du spørgsmål til dit abonnement? Eller ønsker du at oprette dig som abonnent, så klik her

Tjek vores FAQ her på siden for at finde svar på de fleste spørgsmål.

Kan du ikke finde svar, så kontakt kundeservice på kontakt@forsvarshistorien.dk

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV​

Og modtag forsvarets historie og andet godt på e-mail.