FORSVARSHISTORIEN

Værn

Værnsfælles

Artikler

14. juni 2024
Skelsættende og historisk. Sådan var det, da Jægerkorpset og Frømandskorpset lagde kræfterne sammen og sendte alt, hvad de havde, til de allerførste slag mod Taleban og al Qaeda.
Jacob
7. juni 2024
Danmark var med fra starten da NATO blev grundlagt i 1949. Igennem fire årtier var Danmark frontlinjestat i konflikten mellem NATO og Warszawa-pagten. Men forholdet mellem Danmark og Alliancen, og i særdeleshed den største alliancepartner USA, var ikke altid problemfrit.
NIELS-BIRGER_10
8. maj 2024
Dette uddrag er det andet af to fra intensivsygeplejerske Christian B. Kummerfeldts bog Forhøjet beredskab, der er erindringer fra hans tid som udsendt i Afghanistan.
Jacob
7. maj 2024
Bliv klog på hvad der lå til grund for, at Danmark gik fra neutrale til at vælge side under den kolde krig. Mød Hans Hedtoft og E.J.C Qvistgaard
2. maj 2024
Radiovagt på Hold II af FN’s fredsbevarende styrke på Cypern beretter om sin udstationering for næsten 60 år siden. Hans tid på øen fik et relativt roligt forløb, selv om der kort forinden havde været voldsomme sammenstød.
NIELS-BIRGER_10
26. april 2024
Erindringsbogen Forhøjet beredskab er skrevet af sygeplejerske Christian B. Kummerfeldt. Bogen rummer stærke skildringer fra Afghanistan-krigen.
NIELS-BIRGER_10
31. marts 2024
Nogen tid efter udbruddet af Ukraine-krigen besøgte Finn Warburg det hærgede land og fik indblik i noget, der er mindre i mediernes fokus end omfanget af våbendonationer. 
NIELS-BIRGER_10
26. marts 2024
I 1999 meldte den daværende udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen ud, at FN viser svaghed og handlingslammelse. Derfor skal NATO kunne løse opgaver overalt i verden.

Log ind og læs

Har du spørgsmål til dit abonnement? Eller ønsker du at oprette dig som abonnent, så klik her

Tjek vores FAQ her på siden for at finde svar på de fleste spørgsmål.

Kan du ikke finde svar, så kontakt kundeservice på kontakt@forsvarshistorien.dk

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV​

Og modtag forsvarets historie og andet godt på e-mail.