FORSVARSHISTORIEN

Værn

Flyvevåbnet

Det danske Flyvevåben så dagens lys den 1. oktober 1950.

Der havde dog været et fly i det danske forsvar fra omkring 1. verdenskrig og frem til da. Disse fly var en del af Hæren og Søværnet.

Helt frem til henholdsvis 2003 og 2011 var der helikoptere i Hæren og Søværnet. I dag er alle fly og helikoptere tilknyttet Flyvevåbnet.

Flyvevåbnet assisterer resten af Forsvaret og samfundet med en lang række nationale og internationale opgaver.

Artikler

Luftværnslotte under skydeundervisning
NIELS-BIRGER_10
9. januar 2024
Den 9. januar markerer en trist begivenhed i Flyvevåbnets historie, hvor to soldater blev sendt på en skæbnesvanger køretur i Libanon i 2010, hvilket resulterede i tabet af en soldats liv
Jacob
1. september 2023
Denne artikel er tredje artikel i en serie om værnene under den kolde krig. Du kan læse artiklen om hæren her, og artiklen om Søværnet her.
NIELS-BIRGER_10
9. august 2023
Kvindeligt Flyverkorps var på mange måder pionerer for kvindernes deltagelse i Forsvaret. Helt tilbage i 1950’erne slog korpset det første slag for kvindernes indkvarteringsforhold
daforo
3. april 2023
Flyvevåbnet havde i mange år benyttet Bedford standardsprøjter opdelt i en Autosprøjte og en Ingeniørtender.
Sune Wad
31. marts 2023
Wagn Langebek var 20 år og en ikke særlig erfaren pilot, da en tåge 25. januar 1958 skabte kaos over Flyvestation Karup.
3. marts 2023
En luftmeldepost er en militær observationspost, som igennem Luftmeldekorpsets (LMK) varslingsnet varslede Flyvevåbnet om fly i det lave luftrum.
3. februar 2023
Var kodeordet for de danske og vesttyske styrkers store samlede fly- og missilangreb på en fjendtlig invasionsflåde, som var på vej gennem Østersøen.

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV​

Og modtag forsvarets historie og andet godt på e-mail.